Προσχεδιασμός β

Φωτογραφία του χρήστη Comixing.Ο μέχρι τώρα προσχεδιασμός (Καρτέλα 4 Προσχεδιασμός α) είναι βασισμένος σε μια οριζόντια και σε μία κάθετο γραμμή, δύο διαστάσεις, και καλύπτει μόνο το ανφάς και το προφίλ (σχέδιο Α )
Ήρθε η ώρα όμως να ασχοληθούμε με την πιο ενδιαφέρουσα σχεδιαστική γωνία τα ¾. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η απόδοση του πλάτους δη λ. την απόκλιση της οριζόντιας σε πλάγια ( σχέδιο Β) .Είναι φανερό στο παράδειγμα του κύβου που από την θέση του ανφάς τον στρίβουμε προς την θέση των ¾ και φαίνεται και η άλλη πλευρά του. Σε αυτήν την φάση οι οριζόντιες γραμμές του κύβου γίνονται πλάγιες γιατί υπόκεινται στην ψευδαίσθηση της προοπτικής ( τρεις διαστάσεις).

Σχέδιο 1. Προσθέστε δύο οριζόντιες γραμμές, στον αρχικό σχεδιασμό, που θα αποδίδουν τους ώμους και την λεκάνη.
Σχέδιο 2. Προσέχουμε την απόδοση του χώρου πχ. στον ώμο που είναι πιο κοντά στο μάτι μας η γραμμή του χεριού επικαλύπτει την σφαίρα του ώμου,το ίδιο και στα πόδια.
Σχέδιο 3. Εδώ έχουμε διάφορα παραδείγματα διαχείρισης της κίνησης Προτείνω να κάνετε και εσείς τέτοιες ασκήσεις με διαφορετικές κινήσεις κάθε φορά.
Σχέδιο 4. Σε αυτή την σχεδιαστική σειρά παρουσιάζονται όλα τα στάδια της ίδιας κίνησης στις δύο και τρεις διαστάσεις καθώς και το επόμενο προ σχεδιαστικό στάδιο.


Ευχαριστώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις